CZ
Hledat

Akademický šampionát ploutvařů hostily České Budějovice

AM ČR v ploutvovém plavání je součástí Českých akademických her 2022.

Ve středu 15. června slavnostním zahajovacím ceremoniálem odstartovaly v Českých Budějovicích České akademické hry 2022 (ČAH). V jižních Čechách se multisportovní studentská akce představuje vůbec poprvé. Ve spolupráci s Českou asociací univerzitního sportu je hlavním organizátorem her Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. V programu ČAH má tradičně místo i ploutvové plavání. Soutěže v této disciplíně byly na programu ve čtvrtek 16. června. Závodilo se v sedmi individuálních disciplínách a ve štafetě 4 x 50 BF mix.

Vítězství v disciplíně 100 BF si v českobudějovickém bazénu připsali Filip Chápavý (MU Brno) a Dominika Geržová (UK Praha). V disciplíně 100 PP se z vítězství a z titulu akademických mistrů radovali Ondřej Dofek (UPOL) a Adéla Švomová (MU Brno).

Disciplínu 200 BF ovládli Tomáš Ludvík (ČVUT Praha) a mezi ženami se z druhé zlaté medaile radovala Dominika Geržová. Vítězem závodu na trati 200 PP se stal Martin Děcký (VUT Brno) a mezi ženami se šampionkou stala Adéla Kneifelová (UPOL).

Tři nejkratší tratě ovládli Radim Švarc (VUT Brno) a Gabriela Chudárková (UPOL), na trati 50 BF. Martin Děcký a Adéla Švomová získali tituly na distanci 50 RP a Ondřej Dofek opět spolu s Adélou Švomovou slavili zlato na trati 50 PP. Adéla Švomová je tak letos trojnásobnou akademickou šampionkou v individuálních disciplínách!

Štafetu 4 x 50 BF mix ovládl kvartet UPOL ve složení Ondřej Dofek, Gabriela Chudárková, Klára Křepelková a Jan Slíva. Ondřej Dofek ke dvěma zlatým medailím z individuálních startů přidal třetí nejcennější kov i ve štafetě a stejně jako Adéla Švomová se může pyšnit třemi zlatými medailemi na letošním akademickém šampionátu ploutvařů.

Kompletní výsledky z AM ČR v ploutvovém plavání jsou k dispozici na webu ČAH 2022.

Foto: ČAH 2022