CZ
Hledat

Zbraslavice hostily plachtařský šampionát akademiků

Akademickým mistrem ČR se stal Jan Viskot.

Aeroklub Zbraslavice ve spolupráci s Klubem technických sportů FTVS UK uspořádali v termínu 8. – 22. srpna 2020 na letišti ve středočeských Zbraslavicích Akademické mistrovství ČR v plachtění. Z ekonomických důvodů se AM ČR konalo současně s juniorským šampionátem v této disciplíně. AM ČR se zúčastnilo celkem 20 studentů z 12 vysokých škol, přičemž do Zbraslavic dorazilo 19 mužů a jedna jediná žena.

Tereza Koubková (FS ČVUT; Aeroklub Vysoké Mýto; větroň Std. Cirrus) se v mužské konkurenci rozhodně neztratila a obsadila velmi pěkné 5. místo se ziskem 6,177 bodu.

Akademickým mistrem ČR v plachtění se pro rok 2020 stal Jan Viskot (FS VUT; Aeroklub Břeclav; větroň LS4b), který získal 7,135 bodu. Na druhém místě skončil Jan Zapletal (MFF UK; Aeroklub Břeclav; větroň LS8) se ziskem 6,733 bodu. Bronz si ze Zbraslavic odváží Vít Mořkovský (IT VUT; Aeroklub Polička; větroň ASW-24) za 6,547 bodu.

Akademické mistrovství ČR v plachtění bylo vyvrcholením regionálních kvalifikačních soutěží, kterých se v letošním roce zúčastnilo 68 studentů a 9 studentek vysokých škol. Dvacet nejlepších se pak představilo ve Zbraslavicích na univerzitním šampionátu.