CZ
Hledat

Akademici bojovali o tituly na AMČR ve sportovní střelbě

Blíží se uzávěrka nominace na AMS, které se uskuteční v listopadu 2024.

O víkendu 17. – 18. srpna hostila střelnice v Plzni – Lobzích tradiční Akademické mistrovství ČR ve sportovní střelbě. Mezi 59 účastníky z 16 vysokých a vyšších odborných škol nechyběl ani účastník nedávných olympijských her v Paříži Matěj Rampula i medailisté z loňských LSUH v Chengdu. Na programu AMČR bylo celkem 14 střeleckých disciplín.

Tři zlaté medaile, a tedy i tři tituly akademického mistra ČR získal student ZČU v Plzni Ondřej Kupec, který zvítězil v disciplínách vzduchová puška 60 ran ISSF, libovolná malorážka 60 ran ISSF a libovolná malorážka 60 ran vleže. Dva tituly akademického mistra ČR pro rok 2024 vybojoval Pavel Schejbal (ZČU Plzeň), medailista z LSUH, který ovládl disciplíny vzduchová pistole 60 ran a libovolná pistole 60 ran. Ze dvou zlatých medailí se raduje i Karolína Brabcová (ZČU Plzeň), která zvítězila ve sportovní malorážce na 60 ran ISSF i v disciplíně sportovní malorážka 60 ran vleže.

Matěj Rampula (ZČU Plzeň), který bral loni na LSUH zlato a zúčastnil se také OH v Paříži, zvítězil v disciplíně rychlopalná pistole 2×30 ran. Veronika Schejbalová (VOŠ Plzeň), další z medailistek na LSUH, ovládla disciplínu vzduchová pistole 60 ran mezi ženami. Disciplínu sportovní pistole 30+30 ran zvládli nejlépe Petr Krajč (VŠB-TU Ostrava) mezi muži a mezi ženami se z vítězství radovala Klára Ticháčková (ČZU Praha).

Kateřina Štefánková (VŠB-TU Ostrava), která brala bronz v týmové soutěži na LSUH v Chengdu, zvítězila ve sportovní malorážce 3×20 ran. Sabina Thurnwaldová (ČZU Klatovy), která se také zúčastnila LSUH, ovládla disciplínu vzduchová puška 60 ran ISSF. Vítězství v disciplíně libovolná malorážka 3×20 ran pak vybojoval Richard Křivánek (VUT Brno).

Již v listopadu se v indickém hlavním městě Novém Dillí uskuteční akademické mistrovství světa ve sportovní střelbě. Nominace sportovních střelců z řad vysokoškoláků se uzavře již v sobotu 24. srpna.

Kompletní výsledky z AM ČR 2024 ve sportovní střelbě jsou ke stažení v pravém sloupci.